sâmbătă, 10 noiembrie 2007

Carbomazepina

TAVER.

Compozitie: O tableta contine carbamazepina BP 200 mg
Indicatii: Taver este indicat in: nevralgia de trigemen [Nerv trigemen = a cincea pereche de nervi cranieni, care asigură sensibilitatea feţei şi inervarea muşchilor maxilari inferiori.], de natura idiopatica[se manifestă independent de alte boli ale organismului]; nevralgia de trigemen datorata sclerozei multiple; nevralgia idiopatica glosofaringiana[Care aparţine limbii şi faringelui, referitor la limbă şi faringe.]; diabetul insipid de origine centrala; polidipsia[Sete excesivă, patologică, caracteristică pentru unele boli ca diabetul zaharat, diabetul insipid, pentru unele boli psihice ] si poliuria[Simptom clinic caracterizat prin eliminare de urină în cantitate mai mare decât cea normală] de cauze neurohormonale. In plus este indicat in: epilepsia [ Boală a sistemului nervos, caracterizată prin crize convulsive intermitente, însoţite de pierderea cunoştinţei, de halucinaţii şi de alte tulburări psihice] psihomotorie si in crizele epileptice temporare, marele rau epileptic; epilepsia jacksoniana; epilepsia mixta; epilepsia caracterizata numai prin modificari psihice, la fel de bine ca si in alte tulburari psihice asociate cu modificari nespecifice ale EEG [ adica electroencefalograma , care este o reprezentare grafică a activităţii electrice a creierului].

OK, volum mare de informatii. [ Nu e nimic ! o sa inteleaga majoritatea persoanelor care vor citi chestia asta de ce ma plang cand profesoara de DESEN imi cere sa prezint un referat de 25 de pagini in 15 minute..oral , trecand peste...]. Cuvinte pe care nu le intelegeti? [ NU e nimic ! o sa-si dea seama majoritatea persoanelor de ce ma uit crucis atunci cand profesoara de informatica imi vorbeste de microATX tipul soclului procesorului ( imi cer scuze dar este singurul exemplu care mi-a venit in minte momentan si la care am intampinat dificultati de intelegere...nu pricep de ce nu putea sa spuna..."formatul placii de baza"...). Multe explicatii inutile?!?! [ Credeti voi inutile !!!! Si mie mi se repeta de "n" ori /zi ca absolut tot ce invat la Economie o sa-mi foloseasca ( iar, nu realizez la ce o sa-mi trebuiasca...eu...fiind viitor student la medicina). Asadar...nimic nu e inutil ! Doar ca...n-o sa aveti niciodata nevoie de ce va spun eu aici. ].
De ce m-am legat de Taver? Pentru ca mi se administreaza zi de zi...si ma baga-n transa ...degeaba ! Il iau degeaba ! [ Pardon ! " O sa te linisteasca" ...intr-adevar...ma linisteste, ca ma face o leguma ! ]. NU sufar de nimic . [ Imi cer scuze ! Realizez , asta e boala mea , si realismul (in cazul meu...pesimismul cu nuanta de realism) este rasplatit cu varf si indesat, sunt prea activa, si spun ce gandesc, imi dau seama ca nu am timp si ca tot ce fac e sa ma trezesc sa invat, sa adorm, si iar sa invat si mi se spune ca trebuie sa fiu echilibrata, ca trebuie sa imi impart timpul si ca notele nu conteaza [ Da ! dar nu doctorul este certat cand ajunge acasa ca nu a luat 9-10 la engleza ci un 8...WTF !?!?]. Si primesc 200mg ca sa fie siguri ca adorm si nu ii mai stresez cu probleme mele...imi spala creierul iar a doua zi...tot rau ma simt.Sau REA, sau doar realista...

Isi face efectul.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu e nimic iubito,o sa treci peste...

Alex spunea...

there are words that u can say and things you can do ..
sper sa ajut sa treci(em) peste asta :)

Anonim spunea...

Am luat si eu un Taver acum,cum sa`ti zic, am dat din greseala peste blogul tau, cautam prospectul pentru Taver, in fine, am o durere oribila in cap (sinuzita), m trezesc pe la 3,4 dimineata de vre`o saptamana cu o durere de aia crancena care`mi zice @ Trezeste`te bai dobitocule!! Nu simti ca te doare? @ In seara asta voi face ceva diferit, o sa`l iau cu alcool, cu mult alcool. Sa m mai trezeasca `Doamna durere` si acum.

Numai bine.
`Arpegiator`