joi, 15 octombrie 2009

Nou

Nou, nou, nou. Cu totul. Deja incepe sa ma sperie. Nu mai recunosc nimic. De la obiecte...la persoane, la stari, la atmosfera.
Haine noi, strazi noi, oameni noi, locuri noi, sentimente noi...eu..noua?Deloc, sau poate ma insel. E inca totul...nou..si nu pot sa ma dezmeticesc sau sa inteleg care e ordinea fireasca a lucrurilor.
Am spus ca voi scrie din Munchen, dar nu am avut nici starea si nici posibilitatea de a ajunge ( pentru o perioada relativ mare de timp care sa-mi permita postarea unui nou subiect) la un PC. Am notat pentru cateva zile gandurile mele ( ce-i drept, personale) intr-un jurnal, dar din anumite considerente, a trebuit sa ma opresc, nedorindu-mi sa fie descoperit si sa starneasca dorinta de a fi citit. Pura intimitate.
O sa incep cu un foarte mic rezumat la toata vacanta : Nou. Superb. Altfel.
As vrea sa pot sa incep sa descriu toate locurile prin care am fost si tot ce am facut, dar ar dura asa mult incat as fi nevoita sa stau in fata calculatorului pana in zori. Important este ca am plecat incarcata de sentimente bune in ceea ce priveste orasul Munchen, locurile si... oamenii din el. Si ce oameni...

Venita in Bucuresti si absolut pornita pe ideea ca trebuie sa dobandesc un Sprach Diplom care sa imi permita sa ma transfer acolo pentru a-mi urma studiile...am fost "inecata" intr-o perioada plina de drumuri pentru hartii..si diplome...si adeverinte si dosare care sa imi promita un loc la facultate, deoarece...fiind plecata acolo pentru aproape 1 luna de zile...am cam ramas in urma cu toate chestiile astea. Si uite asa m-am trezit studenta, in anul I , la facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Titu Maiorescu. Cu mana pe inima, in totala obiectivitate si neluandu-i locul ciorii , care stiti cu totii ceea ce face ( " puiul meu e cel mai cel, puiul meu e cel mai ..." ) va spun ca sunt absolut incantata. De tot. De toti. Incep, pe masura ce timpul trece, sa apreciez din ce in ce mai mult institutia asta de invatamant, si sa ma bucur de alegerea facuta, cu toate ca in start eram absolut sceptica in ceea ce priveste UTM - MG. Intr-adevar...cum nu exista padure fara uscaturi...asa nu exista nici facultate fara profesori despre care studentii nu au si cuvinte de "lauda". Nu voi spune de unde provin pentru ca as da dovada de lipsa de profesionalism, si nu ne dorim asta, nu-i asa? :))
Doar cuvinte de lauda pentru intregile catedre dar in special pentru cea de Anatomie,Fiziologie si Genetica. Ordinea nu este intamplatoare....este un personal top 3, deoarece ..incepand cu Genetica...lucrurile incep sa...fie scoase de cam prea mult timp din formol. Total Diplomat.
Grupele sunt unite si restranse, poate e doar o iluzie de inceput dar sper din suflet sa ramanem asa.Asa uniti, nu la stadiul de iluzie. Orarul este ok, cu zile bune...cu zile mai putin bune, cu zile pline..cu zile absolut goale.
Peste un numar foarte redus de zile urmeaza primul Colocviu , la anatomie. Nu pot decat sa sper ca o sa fie bine. Cel mai probabil, o sa scriu atunci un post ...in care sa va descriu stari de dinainte si dupa examen :). Anyway, sugerez..si mai degraba invit la intrebari pe eventualii viitori studenti. Nu promit sa fiu foarte "la subiect" pentru ca sunt abia la inceput, dar pe masura ce ma voi familiariza cu atmosfera si cadrul ..o sa pot raspunde cu mai mare precizie posibilelor nedumeriri.
O sa spun "stop" pentru seara asta, Joia fiind una din cele mai pline zile ale orarului si care necesita atentie sporita [ LP - Fiziologie, Curs Biochimie, LP Biofizica(3 ore), LP Anatomie(3 ore)].
O seara buna !




PS. ..da, creditele sunt international transferabile :)

Niciun comentariu: