sâmbătă, 18 noiembrie 2006

Hai revino vara iar...


Stii serile de vara, in mintea mea...putin deformate...ideea de Vama , de un Club A, de putine plansete pentru ca lumea nu crede ce spui si au impresia ca esti beat sau drogat, de mica intentie de a salva Vama...chiar daca are conotatii sexuale :))...de un Ursus "La Pirati" ...de o baie in mare noaptea...cand marea mirosea a Channel[de la noua generatie care vine aici ca e cul.Imi place sa cred ca ma exclud ! ]...hai ca devin depresiva...presupun ca stii, sau cel putin SPER. Daca nu ai facut nimic din toate astea ..si multe altele pe care sunt pe cale sa le povestesc, da timpul inapoi..cel putin psihic, si du-te frate in Vama, ia ceva la bord si baga un sprint pe aleea principala...vezi cine te opreste, daca ai noroc, un/o pletos/a o sa te invite la o cafea la el/ea in cort...fa-ti o codita din aia impletita foarte trendy in Vama, intreaba daca nu are bratari din alea ..de care numai tu stii...si daca are [ curios] ..zi multumesc si pleaca! [ Pastreaza banii pentru ceva de mancare, gen..Bere ! ]ideea era doar sa vorbesti cu oamenii care intr-adevar stiu ce e si ce era satul inainte...ai ce sa vorbesti cu ei.].Gaseste-ti o gazda [ generala "Tanti Maria" ] ...un dus cu apa incalzita de soare, perechea [ chiar daca e pentru 1 zi/ 1 sapt/ 1 vara] si stai pe plaja. Mananca o hamsie, suspina putin la vederea BMW-urilor[ nu de placere smechere! ]..dar..du-te in Vama. Si nu te caza la Hotel de 7568202 de stele, ca..n-are rost, doar contribui la degradarea starii de "absolut" a satului de vacanta. Sfat..dimineata, plimba-te putin pe faleza...incearca o noua tehnica de respiratie cu Hippyotu' ala de pe dig...are niste miscari grozave [ si nu ma refer la secs perversilor...ci la tehnici de respiratie...Reiki ! na..ca nu-mi venea cuvantul.].

Nu stiu ce am vrut sa spun exact...ma omoara porumbeii aia de care va vorbeam in primul post...si ei imi canta de vama...si pe fundal se mai aude si un .." trenul accelerat bucuresti-mangalia pleaca in 5 minute de la linia 5 " ..frumoase vremuri.Dar cam asta e parerea mea acum despre ceea ce este Vama..si ce inseamna ea pentru mine. Incerc sa ignor parerile rautacioase care nu fac altceva decat sa o distruga mai tare..gen.."ah e naspa acum, ca s-a manelizat.." ..[deh..asta se spune si despre Metallica, dar nu ma poate oprii nimeni sa ascult un Whiskey in the Jar la o beuta, sau un Unforgiven la tristete...]...suntem cu totii constienti ca nu mai e ca acum 10 ani, cand nu multa lume stia de ea..si mergea un anumit gen de oameni acolo...e trist...dar raman povesti si amintiri. Asa e Vama mea, din povesti. Asa o vad..si nimeni n-o sa-mi strice imaginea...orice ar face.


Se poate sa fie zi...
Se poate sa fie noapte...
Se poate sa fie vara...
La fel cum iarna poate fi.

Nisiul sa fie ud
Iar marea un pic amara
Nisipul sa zgarie lin
Iar marea sa fie murdara.

Vrei soare, soare iti dau
Sau pielea ti-e ruda cu luna
Pe stanci daca vrei te sarut
Sau in apa ... imi e totuna.

Sa pot sa te-aleg dintr-o suta
In ochi sa ai inima mea
Sa-ncerc sa m-ascund de iubire
Dar sa nu te mai,
Sa nu te mai pot uita.

Iar noaptea sa ai pielea uda
Insetata sa tragi din tigara
Pe mare se-aude sirena
Al tau san imi mangaie mana.

Povestea merge mai departe
Ca vantul din Vama Veche...
Eu nu pot sa mai continui
Caci eu mi-am gasit pereche.
La Vama Veche, pereche...

Povestea merge mai departe
Ca vantul din Vama Veche...
Eu nu pot sa mai continui
Saruta-ma in ureche.
La Vama Veche, in ureche...

Am plecat la Vama Veche
Ca sa imi gasesc pereche.
Am ajuns la Vama Veche
Si sunt apucat de streche
Stau pe plaja-n Vama Veche
Si am sarutul in ureche
Doar pe plaja-n Vama Veche
Noi toti vom avea pereche.

2 comentarii:

Anonim spunea...

pt cei ce inteleg de ce un lucru simplu te poate face fericit
cum ar fi senzatia de nisip "de vama" :P in par sau o hamsie cumparata cu 10 mii de la un vanzator dubios ... vama e si va ramane "vama" in our hearts ....nu stiu de voi dar eu sunt la fetesti:P si fac o baie cum ajung

Anonim spunea...

In primul rand, e admirabil cum reusesti sa construiesti imaginea unui loc superb (da, inca!) din paralele si coordonate vizuale similare cu ale oamenilor care-ti povestesc felul in care era inainte, si cum treci totul prin propriul filtru, incalzit bine la temperatura propriului suflet.

Tot ce pot eu sa adaug e ca magia locului e indestructibila, indiferent ce-o sa fie pe nisipul ala de acum in 10 ani, o sa am aceeasi senzatie cand mi se printre intre doua fire de par care-mi mangaie o pleoapa dimineata dupa ce scot capul din cort...