joi, 27 martie 2008

American Dream



"Atlantic City, o zi insorita, oameni care se plimba sau unii chiar alearga pe "board-walk". "
Unii stau la ora de informatica si se gandesc ca si lor le-ar placea sa se plimbe...sau chiar sa alerge pe "board-walk".De fapt...le-ar placea sa faca orice altceva decat sa fie in locul asta, acum , batand nervosi la o tastatura aproape stricata. Oricum,Atlantic City nu e printre ultimele optiuni si locul in care as prefera sa fie daca nu ar sta la liceu. Fie el, fie New York...face parte din visul meu american.
-Ce se face de fapt in SUA?
-Tot ce nu se face in Romania, sau mai bine zis..tot ce nu se poate face in Romania.
Cred ca e greu sa stai si sa nu te gandesti de loc ce ai face acum acolo, sau ce vant bate, sau cat de agitata e marea...pardon! Oceanul.Nu consider ca e cineva care nu si-a imaginat New Yorkul sau Atlanic City pe timp de vara.
-Ce as face daca as fii acum in AC ?
-M-as arunca pe nisip si as inchide ochii.Probabil as uita de tastatura asta infecta si de faptul ca acum ar trebui sa lucrez la un proiect si nu sa visez cu ohii deshisi la taramul fagaduintei.

Eight years.


Se intampla de fiecare data cand revad un film. I just can't stop dreaming with my eyes wide opened. What if...
What if I'm only dammed to be just another supid fan. I'm not talking 'bout compability, it's just a fact...I think he's only an obsession. I hope he is only an obsession. I know I will get over it...in a couple of days. Or at least...I hope. It happens everytime. Asta a fost a 20-a oara. Daca stiu replicile? te intreb...tu stii sa respiri? Ti-am raspuns. It's been eight years since I first saw him...I mean...seen the movie. Eight years of obsession. Still...it doesn't matter. Cred ca toate lucrurile sunt cu un scop pe lumea asta. Nu vreau ca nimeni sa se simta prost in urma postului. Vreau sa ma simt eu mai bine. Poate o sa-mi treaca. Vreau o solutie reala.

joi, 13 martie 2008

Daddy's gonna buy you a mockingbird...

Am obosit. Saptamana asta , inca neincheiata a fost groaznica, grozav de groaznica. A fost obositoare pentru psihicul meu a carui stare lasa de dorit.Pe toate planurile.
Mi-a mers foarte prost si n-am avut capacitatea de a ma motiva /concentra asupra niciunui lucru. Total anapoda.
Luni. Simplu...m-a ascultat la franceza [ sperand ca stiu, pentru ca de obicei...stiu]. N-am putut sa leg nici macar doua cuvinte. Mintea imi era alba. M-am simtit groaznic. Nu mi-a pus nota, simt ca i-am dezamagit [o sa intelegeti peste cateva " zile" de ce o spun la plural ].
Marti. Test la romana, sa spunem doar ca imi merge mult mai mai bine la scris decat la oral.Ca mi-a mers.
Miercuri. Sociologie prima ora, a fost ok. Economie ora II, am dat lucrare, blank. Sper la un 5. Istorie apoi Geografie, apoi...doua ore de Engleza. M-a ascultat [ daca pot spune asa. Adica...domnul profesor a corectat propozitiile de acasa, mi-am dat , eu mie, un 6.Parerea dumnealui nu o stiu.]. La a II-a ora, mi-a cerut caietul sa uite la compunerea pe care o facusem ora respectiva, dar s-a sunat exact in momentul in care am reusit sa o termin [ dupa parerea mea, evident prost].Iar simt ca am dezamagit. Eu mereu dezamagesc si dumnealor sunt atat de intelegatori cu mine.Seara,merge totul nasol cu tata, certuri intre ai mei, pentru a mia oara mi se reproseaza ca am doar pretentii si nu aduc nicio multumire. Eu nu fac, eu nu pot , nu se stie de ce am crescut. [ stiti presupun faza cu laudatul cu premiile mele, cu diplomele...in fine, in particular sunt nimic.]
Joi. Imi merge prost de dimineata, ma trezesc cu febra, ma incapatanez sa ma duc la scoala, sa ajung la timp. Stau in ploaie 20 de minute la 135, nu vine, iau 311 , ma lasa la Mishu, ma duc in statie la 79, stau 30 de minute, ma hotarasc sa plec pe jos, mai trec trei 135-uri pe langa mine, doua 79, doua 86. Ajung finaly prin ploaie la liceu...intarzii 10 minute la info, multumiri profului ca nu mi-a pus absenta cu toate ca ma asteptam sa ma intrebe de ce am intarziat [ si aveam de gand sa-i raspund ceva de genul : " Uitati-va la mine si apoi afara, vi se pare ca m-am oprit sa MANANC O INGHETATA?!?!?"].Apoi...nu reusesc sa invat nimic la ora de sport.La Sociologie ma asculta [ se stie clar ca sunt bunicica la materia asta...astazi insa...]...nu leg nici aici doua cuvinte.M-am trezit cu un 9 ,sau cu un 8 [ nici asta nu stiu] , cert e ca...si dumneaei a fost intelegatoare , normal, Brigitta e buna de obicei, astazi ce s-a intamplat oare cu ea?!? Pai ce sa se intample...m-am saturat sa fiu buna si sa invat fara sa mi se recunoasca meritele. Nu cred ca exista multi care pana si in clasa a XI-a au media peste 9.60. Clar. Poate ma supraestimez. Ai mei...hmm...tata considera ca sunt nimic. Macar sa ii demonstrez ca e asa, nu??!Am asteptat apoi...din nou, in frig ...dar apreciez ca nu mai ploua. Inca nu s-a terminat ziua...probabil mai urmeaza momente neplacute.
Vineri. Da...stiu deja ce o sa fie maine. O sa fie un mare 3, sau 4 in catalog la franceza. Nu pot sa retin, nu stiu nicio franceza. Azi zic pas, si sper sa nu ma afecteze.
Imi vine sa plang dar zic din nou, pas...pana maine. Cand voi exploda. O sa incetez sa mai fiu buna. O sa ascult minimal si-o sa ma duc in club. Vreau ! O sa ma apuc de droguri si de tigari. O sa transform ca Isus apa in vin si o sa ma apuc de o cura de intoxicare. Vreau ! O sa ma sui in masina si-o s-o gonesc pe autostrada cu 240 km/ora si-o sa ma opresc in primul stalp ca apoi sa asist din cer la obisnuitele cuvinte : Era un copil bun. A fost , un copil bun.
Daca va intrebati ce legatura are titlul...nu stiu, mie mi se pare ca are. Probabil din cauza faptului ca atunci cand nu ma simt chiar asa bine...ascult Mockingbird. Halal rocker. Nu ma mai cred nimic ca nu mai cred in nimic.
Spun eu , azi, 13 Martie 2008, si maine voi uita totul. O sa incerc din nou sa fiu buna. Pentru ca nu mai cred in ceea ce spun. Dar totusi, vreau...240km/ora.